zaterdag 28 mei 2011

Hoe veilig kan een zebrapad zijn


VINKEVEEN - Eigenlijk hoef ik deze week niets te schrijven. De foto spreekt voor zich zelf. Een zebrapad midden op een kruising van de Herenweg nabij de nieuwe winkel van Albert Heijn. Wie bedenkt zoiets?

De ambtenaren van De Ronde Venen hebben jaren geleden in een van mijn columns kunnen lezen dat er een en ander mis was aan deze zebra. Omdat er niets aan gedaan is, beginnen de bewoners zich nu ook te roeren. Ik ontving meerdere reacties over deze situatie. En terecht. Het zebrapad was versleten en dus niet zichtbaar. Ook de noodzakelijke blauwe borden met daarop een overstekend persoon stonden niet op een correcte plaats. Hierdoor was het voor de automobilist bijna onmogelijk om op tijd de aanwezigheid van deze zebra (en dus de voetgangers) op te merken.

Stelt u zich eens voor dat u of uw kinderen hier veilig willen oversteken. Een bijna onmogelijke zaak. Je staat als voetganger feitelijk midden op een kruising om je voornemen tot oversteken kenbaar te maken. Auto's die afslaan rijden je voor je sokken. Of je krijgt fietsers achter in je rug. In ieder geval is de zebra nu wel netjes wit geschilderd. Ik had liever gezien dat hier alles verwijderd was en elders een correcte en veilige zebra zou zijn aangelegd.

Geen opmerkingen: