donderdag 30 september 2010

50 km/u in de bocht

VINKEVEEN - 'Ongelofelijk' met hoofdletters. De keuze van en het juist plaatsen van verkeersborden wordt in De Ronde Venen steeds overgelaten aan de mensen die het werk uitvoeren. Dat maak ik u deze week weer eens duidelijk.
Ik reed in Vinkeveen over de Reigerstraat en sloeg links af de Bonkestekersweg op, in de richting van Mijdrecht. Vlak voordat ik deze bocht in ging zag ik een blauw bord 'einde 30 km/u'. Het gaspedaal kon door mij ingetrapt worden en de bocht met 50 km/u ingestuurd worden. Gelukkig ben ik geen coureur. Maar hoeveel beginnende bestuurders zien daar wel een uitdaging in. Dat zouden er wel eens meer kunnen zijn dan u denkt. Maar dit terzijde. Net toen het toerental van de motor omhoog gejaagd was, zag ik ineens een bord '30km/u schoolzone'. Los dat gas en weer netjes terug naar 30 km/u. De vraag kwam echt bij mij op: 'waarom mag ik in de bocht, op zo'n kort stukje, ineens 50 km/u rijden? Waarom is het einde 30 km. bord niet gewoon weggehaald?
Uiteraard ben ik als vader blij dat in een schoolomgeving het nodige wordt gedaan aan verkeersveiligheid. Maar De Ronde Venen doet maar wat. Het plaatsen van bebording wordt niet overgelaten aan mensen die er verstand van hebben. Het maakt geen deel uit van een groter geheel. Er wordt door managers of specialisten niet nagedacht over de (nieuwe) situaties. Waarschijnlijk zijn er niet eens tekeningen aanwezig. Dat is in De Ronde Venen duidelijk te merken. Ik heb er al vaker over geschreven en ga het over twee weken weer doen. Spijtig genoeg krijg ik het idee steeds scherper te moeten gaan schrijven met betrekking tot verkeersveiligheid. Het lijkt wel of de ambtenaren hun schouders ophalen in het gemeentehuis. Of het ze allemaal niets interesseert. Jammer hoor!!!

Geen opmerkingen: